Fri fragt ved køb over 500,-

Køb af våben

Hos Jagt & Fiskei Skive går vi meget op i at du som køber får en god oplevelse når du handler våben hos os. Derfor er det også en selvfølge at vi hjælper dig med rådgivning, montering, ansøgning af våbentilladelse og klargørelse. Det er meget vigtigt for os at du føler dig tyg ved at købe våben i vores butik og at du får en god oplevelse.

Vi har stor ekspertise indenfor de forskellige våbentyper og vil altid kunne finde frem til et jagtvåben, der passer til netop dine ønsker, uanset om det skal være haglgevær eller rifler. Udvalget i nye jagtvåben dækker næsten alle kendte mærker, og vi har altid mange spændende brugte jagtvåben.

Når du købet et våben hos Jagt & Fiskeri Skive forventer vi du henter den i butikken. Vil tilbyder ikke levering med special transport.

Køb af glatløbet haglgevær:

Hvad kræver det, før jeg kan købe et glatløbet haglgevær?

Du skal have én af følgende for lovligt at kunne erhverve dig et glatløbet haglgevær:

  • Gyldigt jagttegn
  • Våbenpåtegning til generel erhvervelse af glatløbede haglgeværer gennem enten en skytteforening eller en jagtforening

Når du har erhvervet dig et glatløbet haglgevær, har du pligt til at anmelde til våbenafdelingen hos Politiet. Anmeldelsen skal ske senest 8 dage efter, du har erhvervet det. Dette kan gøres digitalt https://www.digimeld.politi.dk/vaaben/HTML/index.aspx?type=p70437

Det er gratis at anmelde et glatløbet haglgevær og vekselsæt til glatløbede haglgeværer.

Udlevering af haglvåben sker kun hvis du er i besiddelse af et gyldigt jagttegn og kan fremvise billede legitimation (i form af pas, kørekort o.l)

Køb af riflet våben:

Våbentilladelse til riflede våben, vekselsæt og lyddæmpere er oftest betinget af et gyldigt jagttegn.

Udlevering af riffel sker kun hvis du er i besiddelse af en våbentilladelse et gyldigt jagttegn og kan fremvise billede legitimation (i form af pas, kørekort o.l)

Der findes 3 typer tilladelser:

Tilladelse til at erhverve, besidde, bære og anvende:

En erhverve, besidde, bære og anvende-tilladelse giver dig lov til både at erhverve, besidde, bære- og anvende det konkrete våben, i modsætning til for eksempel en bæretilladelse alene. Et våben på denne type tilladelse kan optages i et europæisk våbenpas.

Tilladelse til at bære og anvende:

En bæretilladelse giver dig lov til at bære- og anvende det konkrete våben. Du må ikke besidde et våben, som du alene har på en bæretilladelse, altså for eksempel opbevare den i dit eget våbenskab.

Du må gerne afhente et våben på en bæretilladelse hos ejeren og tage det med på jagt, hvorefter du skal levere våbnet tilbage til ejeren.

Du kan søge om en bæretilladelse på samme måde, som du søger om en tilladelse til køb af skydevåben. En bæretilladelse er afgiftspligtig efter gældende regler for en våbentilladelse.

Du skal til din ansøgning vedhæfte en samtykkeerklæring fra ejeren af våbnet, der giver samtykke til, at du må få en bæretilladelse til det konkrete våben.

Et våben på en bæretilladelse kan ikke optages i et europæisk våbenpas.

Flere-ejere-tilladelse:

En flere-ejere-tilladelse giver dig som medindehaver af våbnet lov til at erhverve, besidde, bære og anvende det konkrete våben, i modsætning til fx en bæretilladelse alene.

Du kan søge om en flere-ejere-tilladelse på samme måde, som du søger om en tilladelse til køb af skydevåben.

En flere-ejere-tilladelse er afgiftspligtig efter gældende regler for en våbentilladelse.

Du skal til din ansøgning vedhæfte en samtykkeerklæring fra den oprindelige ejer af våbnet, der giver samtykke til, at du må få en flere-ejere-tilladelse til det konkrete våben.

Et våben på denne type tilladelse kan optages i et europæisk våbenpas.

Køb af lyddæmper:

Personer, der lovligt besidder rifler, glatløbede haglgeværer eller luftgeværer, kan få tilladelse til en lyddæmper.

Herudover kan tilladelse til lyddæmpere til skydevåben kun gives i særlige tilfælde.

Det er gratis at søge om tilladelse til en lyddæmper.

Køb af luft- eller fjedervåben:

Du skal have et gyldigt jagttegn for lovligt at kunne erhverve dig et luft- eller fjedervåben med en kaliber over 4,5 mm.

Du har pligt til at anmelde til våbenafdelingen, at du har erhvervet dig et luft- eller fjedervåben med en kaliber over 4,5 mm. Du skal anmelde senest 8 dage efter erhvervelsen.

Det er gratis at anmelde et luft- eller fjedervåben